Reittiesimerkkejä

Liminka

Kätevintä on lähteä maastoon Liminganlahden Luontokeskukselta (os. Rantakurvi 6, Liminka). Piha-alueella on runsaasti parkkitilaa, joten paikan päälle voi tulla autolla tai ryhmävaraajat myös bussikuljetuksella. Bussireitti 52 Oulusta kulkee Luontokeskuksen ohitse, jos paikalle haluaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla.

Maastopyöräilyn reittiopasteisiin voit tutustua tarkemmin visitliminka – sivuilla. Reittien lähtö- ja paluupisteenä toimii Luontokeskus. Reitit ovat monipuolisia sisältäen metsäpolkuja, hietikkoa, sorateitä, vähän mäkiosuuksia, ja vaativimmilla reiteillä puronylityksiä, kivikkoa ja suo-osuuksia. Reittien läpiajoon kuluva aika riippuu vauhdista sekä taukojen ja toisaalta teknisen ajo-osuuden määrästä. Sopiva kokeilukerran ajo on 2h ja taas 4-6h ajossa ehtii jo vaikka yhdistellä reittejä sekä pitää taukoja. Annamme opastuksen pyörien käytöstä ja reittivaihtoehdoista retkelle lähdettäessä. Vuokraukseen kuuluu kypärä, mutta saa käyttää halutessaan myös omaa kypärää.

Reittien varrella voi pitää taukoa laavuilla tai retken jälkeen on mahdollista evästellä Luontokeskuksen ympäristön nuotiopaikoilla. Ravintolaruokailuun tulee tehdä erillinen varaus. 

Tupos

Sulan maan aikaan on mahdollista kokeilla maastopyöräilyä myös Tupoksen alueella. Reitti on noin 11km pitkä ja kiertelee yllättävänkin vaihtelevassa maastossa. Lähtö- ja paluupisteenä toimii Tupoksen Sale. Reitti on hyvin merkitty ja kiertosuunta on nuolimerkein nähtävillä.

Kempele

Maastopyöräilemään pääsee helposti Zatelliitin alueella sijaitsevalta toimipisteeltämme (os. Voimatie 3, Kempele). Parkkialueelle voi tulla esim. omalla autolla tai myös julkisilla kulkuneuvoilla pääsee helposti Kempeleeseen. Toimipisteeltämme pääsee sujuvasti pyöräteitä pitkin noin 2km matkan Köykkyriin, josta voi lähteä metsäpoluille ja sorateille. Maastopyöräilyyn soveltuvaa reittiä on Köykkyrin alueella runsaasti ja esimerkiksi 2h vuokrauksen aikana ehtii käydä hyvin kokea läskipyöräilyn iloa monipuolisessa maastossa. Annamme alueen reittivinkkejä ennen retkeä.

Lähtö- ja paluupisteenä on TOPyhä toimipiste Zatelliitissä. Toimitamme erikseen sovittuna pyöriä myös esim. suoraan Köykkyrin liikunta-alueelle tai asiakkaan toivomaan paikkaan. Lähtö- ja paluupiste voivat olla myös eri paikoissa.  

Oulun alue

Maastopyöräilyyn löytyy hyvät puitteet, polkuja ja metsäreittejä riittää. Oulun seutu tarjoaa mukavaa reitistöä läskipyöräilyyn myös talviaikaan. Toimitamme pyöriä asiakkaan toivomaan paikkaan, joten työhyvinvointipäivän aktiviteetin voi halutessaan toteuttaa myös esimerkiksi yrityksen lähimaastossa. Mikäli haluaa yhdistää useampia ulkoilulajeja ja retkiruokailua, on yhtenä ympäristövaihtoehtona Virpiniemen ulkoilualue. Maastopyöräilyyn löytyy mukavat reitit ja siellä on mukavaa ulkoilla isommallakin porukalla.