Varusteet

Talvella fatbikella pääsee lähes mihin vaan!

Merkittyjen metsäreittien lisäksi voi läskipyöräillä jäällä ja lumisilla teillä. Pyöräilyssä tulee olla säänmukainen vaatetus, täyteen ladattu 112- sovelluksella varustettu puhelin ja varavirtalaturi, joita kannattaa säilyttää vesitiiviissä pussissa, ajolasit (esim. aurinkolasit) ja pyöräily- tai hiihtohanskat. Pyörän vuokraan kuuluu kypärä, jota on käytettävä aina pyöräiltäessä.

Paikallistuntemus, kartta ja kartanlukutaito helpottavat liikkumista, tosin erityisesti Limingan Rantakylän reitit ovat hyvin merkityt. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä myös oppaan mukaan pyöräretkelle. Pimeän aikana mukana on oltava valaisin, esimerkiksi otsalampun saa kiinnitettyä yleensä hyvin kypärän kanssa. Halutessasi saat meiltä mukaan paikkaussarjan ja pumpun sekä lyhyen opastuksen sisäkumin paikkaamiseen.

Pieni ensiapupakkaus on aina hyvä olla mukana luonnossa liikkuessa.  Pyörissämme on juomapulloteline, joten ota oma juomapullo ja riittävästi nestettä mukaan.

Mikään ei tietystikään voita eväshetkeä luonnon helmassa, joten pieni eväspaketti repussa on retkeilijän arjen luksusta.